Lees het verslag van de 1e bijeenkomst die georganiseerd werd op 15 januari 2018 met als onderwerpen, Website Review en Dr. Joomla.

Verslag JUG043 van 15 januari 2018 - Website review en Dr. Joomla

Foto JUG043 bijeenkomst 15 01 2018 1Afgelopen maandag was onze eerste bijeenkomst van 2018. Op het programma stond de website review en Dr. Joomla. Zoals gebruikelijk is de vaste kern weer aanwezig, we waren met 12 Joomlers! Deze keer mochten we maar lieftst 2 nieuwe leden verwelkomen, Frank en Hein. Na een wat late start en voorstel ronde gingen we snel van start.

De laatste Joomla nieuwtjes

  • Op 12 december 2017 is Joomla versie 3.8.3. uitgekomen, deze update bebast voornamelijk bugfixes.
  • De JoomlaCommunity is volop bezig met Joomla versie 3.9. en Joomla 4. Er is nog niets vernomen over de nieuwe releasedatum van Joomla! 4.0.
    Wil je meer te weten komen over de vorderingen van Joomla 4, meldt je dan aan voor de nieuwsbrief Joomla Magazine de digitale brievenbus binnenkomt als jij je aanmeld voor deze nieuwsbrief. In de januari versie staat een interssant artikel over de vorderingen van Joomla 4 van George Wilson .
  • De JoomlaDagen NL 2018 worden georganiseerd op 13 en 14 april 2018 met als locatie de Hightech Campus in Eindhoven.

De website review

Nieuw voor onze bijeenkomsten is het onderwerp website review. Het onderwerp is vorig jaar door JUG-lid Paul voorgesteld. Omdat het dit de eerste keer was, volgde er eerst een korte toelichting. We hebben de volgende 2 websites bekeken en voorzien van feedback:

review 1

URL website: www.wegwijzerzuidlimburg.nl  
JUG043 lid en maker van de website: Paul.

review 2
URL website: www.pcn.nl  
JUG043 lid en maker van de website: Dieter.

De JUG043 leden hebben een document gekregen met wat tips en informatie over de website zelf. Deze informatie hebben Paul en Dieter via een formulier op de website aangeleverd.

Er werd door diverse JUG043 leden punten van opbouwende kritiek gegeven waarmee Paul en Dieter aan de slag kunnen gaan. Er werd zelfs al hulp geboden door Tom aan Paul om de site van hem verder te optimaliseren. Kortom een leuk en leerzaam nieuw onderwerp voor onze JUG43 bijeenkomsten. Voor de komende bijeenkomst zijn er al 2 leden die hun site aangemeld hebben voor een review. We zullen de JUG043 leden via een nieuwsbrief verder informeren.

Dr Joomla

Doordat we wat later gestart zijn (waarschijnlijk Limburgs kwartiertje) en het nieuwe onderwerp de website review iets meer tijd in beslag namen was de tijd voor een Dr. Joomla sessie wat kort geworden. Nieuw lid Frank had een probleem met de weergave van de zoekresultaten van de website www.lisb.nl . Die doorhem beheerd wordt. Indien een bezoeker via het zoekveld iets invuld en op zoeken klikt, dan lijkt er niets te gebeuren. Dit komt omdat de resultaten onder in weergegeven wordt in een deel dat pas zichtbaar wordt na het scrollen van de pagina.

De volgende Dr. Joomla avond staat voor 17 september ingepland.

Overige onderwerpen

JUG043 bijeenkomst 15 01 2018 2De volden de onderwerpen zijn nog aan bod gekomen:

  • Joomla en de beveiliging ervan, hier gaan we mogelijk nog een extra sessie voor inplannen.
  • GDPR wat is dat nu eigenlijk en hebben wij hier ook mee te maken?
  • Help het Rode Kruis met het intekenen van landkaarten, door Paul (bij uitzondering hebben we hier kort aandacht voor gevraagd).

De presentatie is ook online gezet, bekijk de presentatie .
Al met al weer een zeer leuke avond met veel informatie en kennisdeling waar iedereen weer iets van opgestoken heeft.

Door: Johan van der Velde.

 

Lees ook het verslag van Leon Kolenburg