Website review

Website review

Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij de kwaliteit van je website. Soms word je blind voor nieuwe ideeën en inzichten. Daarom biedt JUG043 Maastricht de mogelijkheid om je website te laten reviewen door de community.

Wat is het doel Websitereview?

Tijdens onze bijeenkomsten krijg je handvaten en tips om je website nog beter te maken voor je doelgroep. We bespreken onder andere de indeling, layout en template, navigatie, kleurgebruik, gebruik van teksten en afbeeldingen, extensies, geschiktheid voor mobiele apparaten, vindbaarheid in zoekmachines, beveiliging en snelheid van de website.

Je kunt jouw website aanmelden via een formulier op onze website, exclusief voor JUG043 leden. Via onze nieuwsbrief informeren we de leden dat er een inzending voor een review binnen is gekomen. Tijdens de bijeenkomst bekijken we maximaal 1 à 2 websites. De leden krijgen 10 minuten de tijd om de website te bezoeken en hun bevindingen op te schrijven op een formulier. Vervolgens mogen zij hun bevindingen kort toelichten (maximaal 5 minuten).

Het doel is om iemand te helpen, niet te bekritiseren of af te kraken. Al je opmerkingen zijn opbouwend bedoeld en we hebben respect voor elkaar. We stoppen discussies indien mensen onredelijk worden en zich niet aan de afspraken houden.

Het is belangrijk om te blijven werken aan de kwaliteit van je website. Gebruik de mogelijkheid van JUG043 om je website te laten reviewen en krijg handvaten en tips om je website nog beter te maken voor je doelgroep.

Hoe gaan we dit doen?

  1. Je kunt jou website aanmelden via een formulier op deze website, dit formulier is alleen voor JUG043 leden zichtbaar (inloggen vereist)  

  2. Via de JUG043 nieuwsbrief informeren we de JUG043 leden dat er een inzending voor een review binnen gekomen is.

  3. De JUG043 leden kunnen de website bezoeken en mogen hun bevindingen opschrijven. Doe dit punts gewijs. Hiervoor ontvang je een formulier. Je krijgt 10 minuten de tijd om de website te bezoeken. Neem je laptop of tablet mee.

  4. Tijdens de bijeenkomst spenderen we maximaal 30 minuten aan jou website en zullen we het aantal beperken tot 1 of 2.

  5. We bekijken hoeveel mensen er een toelichting willen geven. Indien blijkt dat het veel mensen zijn, dan wordt er een timekeeper aangewezen. dit is iemand die de tijd in de gaten houd.

  6. De JUG043 leden zullen hun bevindingen kunnen delen en kort toelichten (van maximaal 5 minuten).

  7. Aan het einde van de sessie mag de aanmelder zijn feedback geven over hoe hij het ervaren heeft en welke acties hij eventueel gaat uitvoeren.

Wat gaan we niet doen?

Doel is om iemand te helpen, niet te bekritiseren of af te kraken. Al je opmerkingen zijn opbouwend bedoeld en we hebben respect voor elkaar. Heb begrip voor elkaars ervaring, niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid ervaring. We stoppen discussies indien mensen onredelijk worden en zich niet aan de afspraken houden!

Meld je website aan voor een review en leer van andere JUG043 leden en optimaliseer je website (inloggen is vereist)   

Aanmeldformulier review   

Planning review   

Eerdere websitereviews