Certification Program

Joomla Certification Program via JUG043

Als JUG043 Maastricht mogen we examens organiseren voor het Joomla! Administrator examen.

 We mogen dus Joomla! examens organiseren. De eisen zijn dat er minimaal 2 kandidaten moeten zijn en dat er een werkende internet verbinding beschikbaar is. Maar eerst meer informatie over het certificeringsprogramma.

Waarom Certificeren voor Joomla?

Indien jij je certificeert kun je als Joomla! Professional aantonen dat je gedegen kennis, ervaring en expertise hebt over het CMS Joomla. Hierbij onderscheid jij jezelf ten opzichte van andere webdesign bedrijven, of een kennis die ook wel eens een website maakt. Het is een standaard waarbij de lat hoog ligt, je behaald niet zomaar een certificaat! Je mag als je geslaagd bent een badge gebruiken.

Wat is het Joomla Certification Program?

Het Joomla! Certification Program is een afdeling in de Joomla! Community dat alles rondom de Joomla! Certificering regelt. Van examenmateriaal tot en met het afnemen van het examen. Ze ondersteunen Joomla Learning Partners, JoomlaDays en JUGS.

Lees meer over het Joomla Certification Program   

Welke Joomla examens zijn er?

Op dit moment is er een Engelstalig examen beschikbaar, het Joomla! Administrator Examen voor Joomla! versie 3. De bedoeling is dat er nog andere examens komen, zoals bijvoorbeeld een examen voor Joomla! Developers. Er komen ook examens in andere talen, denk hierbij aan Frans, Engels of de Nederlandse taal.

Lees meer over het Joomla Administrator Examen   

Hoe kan ik me voorbereiden voor het examen?

Een goede voorbereiding is belangrijk, alleen 10 jaar ervaring met Joomla! is niet voldoende. Je dient gedegen kennis te hebben over 10 verschillende hoofdonderwerpen. Je kunt je op de volgende manieren voorbereiden:

Hoe examen doen?

Examens worden onder toezicht georganiseerd, thuis examen doen is niet mogelijk.
Je kunt examen doen met je eigen laptop en bijvoorbeeld bij ons.
Je dient het examen aan te vragen.
Op de dag zelf wordt er een Safe Exam Browser geinstalleerd.

De vragen?

Het examen bestaat uit 60 vragen waar je 90 minuten de tijd voor krijgt. Aan het eind van het examen krijg je een voorlopige uitslag te zien. Daarna krijg je een bevestiging of je definitief geslaagd bent ja of nee. Examen resultaten kunnen gecontroleerd worden. Na de definitieve uitslag wordt je toegevoegd aan de Certified User Directory.

Joomla Certified User Directory   

Handige links

Hieronder staan nog enkele handige links.