JUG043 presentatie Joomla bij HCC

Op vrijdagavond 10 mei zijn we als JUG043 Maastricht te gast geweest in Urmond bij HCC!Midden-Zuid-limburg en hebben Leon en ik een presentatie mogen geven.

HCCmidden en zuid limburg

Er waren ongeveer 20 mensen aanwezig en nadat voorzitter Fred Baltus een korte inleiding gegeven heeft over de activiteiten van HCC!Midden-Zuid-Limburg gaf hij het woord aan ons.

Tijdens deze presentatie hebben we onzelf en JUG043 Maastricht eerst voorgesteld. Daarna hebben we gevraagd wie Joomla! kent, gebruikt en wie er al eens gehoord had van Joomla User Groep Maastricht. Vervolgens hebben we verteld wat Joomla! is en waarom je Joomla! zou gebruiken en wat de voor- en nadelen van Joomla! zijn. Ook hebben we verteld over wat je nodig hebt om een Joomla website te bouwen.

Tot slot hebben we een demonstratie gegeven over hoe je Joomla! installeert en voorziet van content en het template Helix Ultimate kunt aanpassen. Tussendoor werden er vragen gesteld door de aanwezigen die uiteraard beantwoord werden. In de pauze werdt het idee geopperd vanuit HCC om voor haar leden een keertje een workshop over Joomla! te organiseren. Leon en ik willen hier graag de samenwerking aangaan en HCC!Midden -Zuid-Limburg assisteren bij de invulling van deze workshop. Tegen de klok van 21:45 uur hebben we de resentatie afgerond en de aanwezigen uitgenodigd om bij onze eerstvolgende JUG043 Maastricht bijeenkomst op 20 mei aanwezig te zijn. We hebben een Joomla! folder en onze visite kaartjes verspreid voor degene die interesse hadden. 

Voorzitter Fred heeft de avond afgesloten nadat hij ons bedankt heeft. Ons doel was bereikt, we hebben verteld over onze Joomla User Groep en we hebben een aantal aanwezigen enthousiast gemaakt over Joomla!. We hebben inmiddels de presentatie met daarin ook alle relevante links met Fred gedeeld, zodat hij deze kan delen onder de leden.

Promotiematerialen gastpresentatie HCC avond 10 mei 2019Sfeerimpresse gastpresentatie JUG043 Maastricht HCC Midden Zuid Limburg

 

Download presentatie (PDF) 

 

Bezoek website HCC!Midden Zuid-Limburgebsite HCC!Midden Zuid-Limburg

 

Door Leon en Johan