Het recenste JUG043 Maastricht Nieuws

JUG043 Maastricht bestaat 5 jaar

Leon Kolenburg en Johan van der Velde zijn tijdens de Joomladagen in 2016 met elkaar in contact gekomen.

five yearsLeon en Johan liepen al enige tijd met het idee om een Joomla User Group op te starten. Omdat we gebruik konden maken van een ruimte van Maastricht University (tevens een van onze sponsoren) hebben we het JUG043 Maastricht genaamd. Zo werden de eerste stappen gezet.

Op 27 juni 2016 organiseerde Leon Kolenburg en Johan van der Velde de eerste JUG043 Maastricht bij eenkomst. Tijdens de eerste bijeenkomst mochten we al 9 deelnemers verwelkomen, op onze oude locatie in Maastricht van Maastricht University. Daarnaast hebben we gezamenlijk een koers bepaald voor de toekomst van de JUG043 Maastricht. Een logo uitgekozen en bekeken welke thema's er aan bod mochten komen die interessant waren.

Al snel hebben we de JUG043 Maastricht website gemaakt mede dankzij Tom van der Laan van TL Webdesign als een van onze sponsoren. Inmiddels hebben we al ruim 30 bijeenkomsten georganiseerd met 11 gastprekers en hebben we 18 leden! Pierre Veelen helpt Leon en Johan en samen organisere ze de bijeenkomsten. We waren de eerste JUG in Nederland die de eerste online bijeenkomst organiseerde nadat we te maken kregen met de COVID-19 pandemie. Recent hebben we getest met een hybride bijeenkomst waarbij we zowel fysieke alsook online bijeenkomst kunnen organiseren. Dit doen we op basis van onze ervaringen met virtuele bijeenkomsten en dus om die redenen gaan we een test (pilot) doen zodat iedereen kan blijven meedoen. Op naar de volgende 5 jaar!

Hieronder nog een afbeelding van de eerste slide en een foto van de eerste deelnemers.

eerste slide JUG043 

eerste bijeenkomst jug043